Hírek

kislogó
Lezárni a múltat!
(2015. április 21.)
Örömmel jelentjük, hogy elkészült a zenekar első nagylemeze! Az ismert okok miatt (tagcserék, majd lemorzsolódás) duóvá apadt a zenekar, így fellépni nem állt módunkban, ellenben a stúdiózásban nem gátolt minket! Így, ha lassan, de biztosan eljött a nap, amikor kiadhatjuk a kezeink közül az első igazi lemezünket, ami 12 számot tartalmaz, és a Lezárni a múltat címre hallgat. Egy, szintén kész dal végül nem került fel a lemezre, mert ezt a következőre szánjuk. Remélhetőleg erre nem kell újabb kilenc évet várni. Az album hivatalos megjelenési dátuma 2015. április 18. Az album számai ingyenesen letölthetőek az oldalról (Diszkográfia menüpont), illetve Youtube-on is elérhetőek egy lejátszási lista formájában: >>>link>>> vagy Videók menüpont. Lehet CD-t is rendelni 500 Ft-ért, a ritchcock@freemail.hu e-mail címen.

Számlista:

01. A kezdet
02. Kézbe vesszük
03. Nem szeretném
04. Vizsga
05. Fortuna
06. Este van
07. Elevenen
08. Háború és béke (skit)
09. Lezárni a múltat
10. Szemed tűzénél
11. Soha többé
12. Végszó

kislogó
Videó!
(2013. június 3.)
Lassan, de biztosan készült a nagylemez. Ezt prómótálandó felkerült egy video YouTube-ra.

kislogó
Nagylemez!
(2011. december 1.)
Ugyan továbbra is dobost keresünk, de egy ilyen "apróság" nem akadályozhat meg minket abban, hogy végre elkészüljön a Forgotten Years első nagylemeze! A munkálatok néhány hete kezdődtek el. Tervezett megjelenés valamikor 2012 tavaszán. Az albumról, illetve a felvétel folyamatáról hamarosan egy új blogbejegyzés keretein belül olvashatsz majd!

kislogó
Dobost keresünk
(2011. augusztus 27.)
Sajnálattal közöljük, hogy Gábor kilépett zenekarunkból. Ennek oka egyszerű: Kelet-Magyarországon él alapvetően, Sopronba egy munka miatt jött. Mivel ő már nem dolgozik itt és még állást is talált az eredeti lakóhelye közelében, így most hazaköltözött. Mindent köszönünk Neked Gábor! Jelenleg tehát nincsen dobosunk, így várjuk az érdeklődő zenészek jelentkezését. Ezt megteheted egy e-mail elküldésével a ritchcock@freemail.hu címre.

kislogó
Fellépések
(2011. július 10.)
A nyárra tervezett buli sajnos kicsit csúszik, várhatóan szeptemberben lesz az új felállás első koncertje. Ezen kívül lehetséges más fellépés is még az idén!

kislogó
Facebook
(2011. április 29.)
Örömmel jelentjük, hogy néhány napja útjára indítottuk a zenekar hivatalos Facebook oldalát! Lájkoljatok, ha tetszik a zene, vagy csak ismeritek a zenekart, esetleg mindkettő. :) Közvetlen linket az oldalhoz az Elérhetőségek menüpontban találhattok!

kislogó
Kész a weblap!
(2011. április 19.)
Mint láthatjátok, végre elkészült az új oldal, rengeteg újítással. Többek között ezekről is olvashattok a Blog menüpontban, ahol Ricsi elkészítette az első bejegyzést.

kislogó
Új tag!
(2011. március 9.)
A jelenlegi szituációról: gőzerővel kerestünk basszusgitárost, erőfeszítéseinket siker koronázta, Kiss-Vámosi István személyében megtaláltuk az emberünket erre a posztra. Isten hozott Isti a csapatban! Szintis kérdésről... Egy ismerősre vártunk hónapokon keresztül, hogy ígéretéhez híven elnézzen próbára, de egyszer se tette. Ezt mi most megúntuk, így vele lezártnak tekintjük a kérdést. A zenekar tehát jelenleg 4 tagból áll. Nem várunk tovább, ebben a felállásban igyekszünk mielőbb koncertképessé tenni azt. Vannak koncertekre nézve terveink, meglátjuk, mit sikerül ebből megvalósítani. Szintist természetesen továbbra is keresünk. Még annyit, hogy a weblap néhány héten belül kisebb megújuláson fog átesni.

kislogó
Ünnepek előtt
(2010. december 21.)
Röviden az elmúlt hónapokról... A tagkeresés hevében voltunk, volt olyan időszak, amikor úgy tűnt, minden posztra van már emberünk. Egyelőre annyi biztos, hogy dobost találtunk, Szöllősi Gábor személyében. A másik két poszt jelenleg még kiadó, de február környékén szeretnénk véglegesíteni az új felállást. Ja és egy jó hír, hogy hármasban is sikerült összehozni egy új dalt. :)

kislogó
Tagkeresés
(2010. augusztus 9.)
Úgy döntöttünk, hogy újból megpróbálkozunk egy tagkereséssel, hátha most sikerrel járnuk. Dobost, basszerost és billlentyűst keresünk. Ha érdekelne valamelyik poszt, írj a fórumba, vagy a ritchcock@freemail.hu címre! A számokról annyit, hogy az eddig elkészült 6 szám modernizálásával végeztünk, ezeket már le is lehet tölteni az oldalról. A 3 új szám felvétele pedig még nincs készen.

kislogó
2010
(2010. július 14.)
Szóval... Hála az Extra.hu-nak, mivel fizetős lett az oldal, úgy döntöttünk, hogy a korábbi címen véget ér az FY oldal pályafutása. Most, hogy gitárosunk, KevinKain regisztrált egy másik oldalon, lehetőségünk nyílt arra, hogy újra fennlehessen az oldal a világhálón. Hurrá! :) Jelenleg is zajlik a weblap frissítése, aktualizálása. A zenekarról annyit, hogy KevinKain és Ritchcock alkotta duót jelenti e pillanatban. Jelenleg új számokat veszünk fel, illetve az eddigieket modernizáljuk. A felvételekben segítségünkre lesznek korábbi bandatagok, Gorgar és Vasas Ricsi is.

kislogó
Életjel
(2009. október 15.)
Üdv Mindenkinek, Ricsi vagyok. Azt gondoltam írok néhány sort, hogy mi van a zenekarral. Először is, a nyáron befejeztük a már beígért újabb 3 szám felvételét. Mai nap feltettem ezeket a weboldalra, mindenki töltheti kedve szerint. A 3 szám: A kezdet, Kézbe vsszük, Lezárni a múltat. Ha letöltöd, és még meg is hallgatod, megköszönnénk némi (korrekten megírt) véleményt is, a fórumon keresztül vagy levélben. A másik téma: a banda jelenleg 2, vagy 3 fős. Én és Balázs biztosan benne vagyunk, basszerosunk pedig talán. Balázzsal sokat beszélgettünk az FY jövőjéről. Ért minket sok pozitív és jónéhány negatív vélemény is. Azt gondolom, hogy utóbbiak közül nem mindegyik volt jogos. A lényeg, h eléggé elvette a kedvünket az egésztől sajnos, úgyhogy a célt elérték részben az illetékesek. Két lehetséges mód van a folytatásra: Vagy maradunk ketten Balázzsal, és felvesszük még a maradék számokat, és ennyi, vagy keresünk új embereket egy esetleges folytatáshoz. Utóbbit szeretnénk elsősorban. De ehhez az kell, hogy találjunk minimum egy dobost és egy billentyűst. Így megkérek minden idelátogatót, akiben némi jószándék is van, hogy ha tud ajánlani valakit az említett posztokra, akkor tegye meg bátran. Akár a fórumon keresztül, akár e-mail-en. Köszönet azoknak, akik végigolvasták ezt az irományt, és jó számhallgatást! Sziasztok.

kislogó
EP2
(2009. június 20.)
1-2 héten belül elkészülünk 3 újabb szám felvételével, megtörve a csendet. A zenekarral amúgy nincsen semmi különös. Se dobos, se billentyűs, így nehéz...

kislogó
Soprock képek
(2009. január 19.)
Felkerültek oldalunkra a Soprockos fellépésünkről készült képek. Kellemes nézegetést!

kislogó
Soprock időpont!
(2009. január 7.)
Elvileg kialakult a Soprock menetrendje. 2 napos lesz a verseny, mi pedig az első napon, azaz 9-én fogunk játszani. Mi nyitjuk a napot, méghozzá 21:30-kor. További infók a Koncertek menüpont alatt, illetve a Hangár oldalán.

kislogó
EP!
(2008. december 23.)
Örömmel jelentjük, elkészült a zenekar első lemeze! A 3 számot már letölthettétek eddig is az oldalról, most már CD formában is kapható tőlünk, apró változások vannak bennük. Az ára 500 Ft. Beszerezhető személyesen tőlünk, vagy írj az e-mail címünkre. Ehhez kapcsolódik, hogy a Számok menü új neve Diszkográfia lett, és itt találhattok infókat a lemezről, illetve a többi számhoz felkerültek frissített midi-k is. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk, és találkozunk Soprockon!

kislogó
Soprock!
(2008. december 6.)
Egy helyi újságban megjelent hirdetés alapján a Soprock időpontja 2009. január 9-10. A lehetséges weblapokon (Soprock, Hangár) még nem láttam az ezt megerősítő infót. A továbbiakról időben tájékoztatunk Titeket.

kislogó
Megújulás
(2008. november 7.)
Néhány újdonságot tapasztalhattok mától a weblapunkon, ha itt nézelődtök. Egyik, hogy megváltozott a Hírek menü dizájnja. Reméljük, nektek is elnyeri majd a tetszéseteket. A másik, hogy frissítettük a Tagok oldalt, így az új basszusgitárosunkról is megtudhattok némi információt.

kislogó
Tagokról röviden...
(2008. november 3.)
1-2 dolgot szeretnénk megosztani Veletek. A zenekar biztosan megmarad! Viszont néhány tagcsere elkerülhetetlenné vált. Megköszönjük Tóth Krisznek és Vasas Ricsinek az eddigieket, helyükre új emberek fognak kerülni. Pontosabban, basszerosunk már van. Nemsokára megtekinthető lesz az adatlapja az új Tagok oldalon. Viszont, BILLENTYŰS KERESTETIK! Akit érdekelne a dolog kérjük, írjon a fórumunkba, vagy a zenekar e-mail címére. Még egy utolsó dolog: Abban egyeztünk meg, hogy pár számonként kiadunk "saját kézből" 1-1 demót, kislemezt. Ha az elsőnek eldőlt már minden részlete, akkor tájékoztatni fogunk itt róla Titeket.

kislogó
Együtt marad az FY!
(2008. október 6.)
Egy rövid helyzetjelentés rólunk: az új számok felvételével egészen jól haladunk, egyéb dolgok miatt viszont csak novemberben fogunk végezni velük valószínüleg. A másik, ami talán még fontosabb: jelen állás szerint együtt marad a zenekar! Egy némileg új felállásban fogunk elkezdeni próbálni pár héten belül. Részletek később, amikor már eljutottunk eddig.

kislogó
Újra felvételek
(2008. szeptember 16.)
A napokban megkezdjük újabb 3 számunk felvételét: A kezdet, Kézbe vesszük, Lezárni a múltat. Amint végeztünk ezekkel, letölthetők lesznek a weblapunkról. Addig is elégedjetek meg az eddigi 4 mp3-mal. :)

kislogó
Az első kész számok
(2008. augusztus 13.)
Ugyan elég nagy a bizonytalanság a zenekar jövője körül, de emellett abban egyetértünk, hogy jó lenne ha a számaink fennmaradnának audió formában. Ennek első eredményeit már letölthetitek mp3-okban, a Számok menüből. A felvételek a próbahelyünkön készültek, saját felszereléseinkkel. Folytatás következik 1-2 hónapon belül.

kislogó
Elmarad a koncert!
(2008. augusztus 7.)
Néhány technikai jellegű akadály miatt elmarad a 9-i buli. Remélhetőleg a későbbiekben bepótolhatjuk még.

kislogó
Koncert!
(2008. augusztus 1.)
9-én este a Hangárban fogunk játszani. Gyertek sokan!

kislogó
The end...
(2008. június 10.)
Tegnap tartottunk egy megbeszélést mi, bandatagok. Úgy döntöttünk, hogy feloszlik a zenekar. Egy esetleges búcsúkoncertet még megpróbálunk összehozni valamelyik soproni helyszínen. Szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik eljöttek egy, több, esetleg az összes bulinkra. Reméljük sikerült valamit adnunk Nektek.

kislogó
Énekes kerestetik!
(2008. május 14.)
Eléggé eltűntünk az elmúlt időben, ennek több oka is van. A lényeg: zenekarunk új énekest keres. Ha szeretnéd magad kipróbálni, vagy ismersz valakit, akit alkalmasnak gondolsz, írj az e-mail címünkre (Elérhetőségek menüben megtalálod), vagy a fórumunkba valamelyik topikhoz.

kislogó
Új számok!
(2008. március 21.)
A Számok menüponthoz felkerült újabb két cím, és ezek szövegei is.

kislogó
Recording
(2008. március 12.)
Sziasztok! Január óta eléggé eltűntünk, ha szabad ezt mondani, ennek több oka is van. Például, hogy új számokat készítünk. A másik, hogy néhány már kész művet elkezdtünk felvenni saját cuccokkal, a próbahelyünkön. Igyekszünk kihozni belőlük a lehető legjobbat. Drukkoljatok nekünk! :)

kislogó
Életképek egy próbáról
(2008. január 29.)
Egy újabb képcsomaggal kedveskedünk Nektek, kivételesen egy próbán készültek.

kislogó
Hangáros képek!
(2008. január 25.)
Hangáros bulis képek január 18-áról elérhetőek a megszokott helyen.

kislogó
Terjeszkedés
(2008. január 13.)
Zenekarunkat mától két újabb helyen megtalálhatjátok. Egyik a sopron.lap.hu, másik pedig a Hunderground weboldala.

kislogó
Újabb koncert!
(2008. január 8.)
Ha valakinek nem volt elég az 5-i buli, akkor sok szeretettel meghívjuk a Hangárba január 18-án. Részletek később.

kislogó
Free-s képek
(2008. január 6.)
A Free-s buli képei megtalálhatóak a Képek menüben.

kislogó
Saját garázs!
(2008. január 3.)
Ismét Sopronban lesz a próbahelyünk egy garázsban, direkt erre a célra lett kialakítva.

Korábbi hírek itt! >>>