Biográfia

A Forgotten Years zenekar egy soproni, illetve Sopron környéki formációt takar, amely 2006. április 15-én alakult, ekkor volt az első próba, illetve ezen a napon indították el a hivatalos honlapjukat. A zenekar jelenleg mindösszesen 2 tagból áll, név szerint: Adorján Balázs (szólógitár, vokál, ének, rap), Kőszegi Richárd (ének, szólógitár).

Célok, helyzetjelentés: alepvető cél volt saját számok készítésével létrehozni a bandának egy saját zenei stílust, irányzatot. Olyat, amely megfelel a tagoknak és ezzel saját közönséget is tudnak szerezni. A saját stílus kialakítása annak ellenére sikerült, hogy az az eddigi elkészült számok szinte mind különböznek a többitől. Ez valamilyen szinten véletlen, valamilyen szinten tudatos is, nem volt előírva, hogy egyetlen stíluson belül mozoghatnak csak. 4 év, és 14 elkészült saját szám után mégis látszódik már valamilyen irány. Alapvetően talán a hard rockhoz érdemes sorolni az FY zenéjét, de egyes számokban előfordulnak punk rock, classic rock, metalos elemek is. Nyitottak arra, hogy ez a zenei változatosság megmaradjon az elkövetkező saját számokra is amellett, hogy egyre jobb és jobb dalokat szeretnének készíteni. Végre elkészült az első nagylemez Lezárni a múltat címmel, és előkészületek folynak a következőre. Felléptek kétszer is a Soprock nevű soproni zenei tehetségkutatón, különösebb eredményt nem hozott egyik se. Ezeken kívül is voltak koncertjeik Sopron körzetén belül. A jelenlegi célja a duónak, hogy a most megjelent első nagylemezt promótálja, megismertesse az emberekkel. Hosszabb távú tervek között szerepel egy következő nagylemez megjelentetése 1-2 éven belül, illetve adott esetben, ha újra összeverődne egy teljes felállás, a zenekar nem zárkózik el a koncertezéstől sem.

2005

Az együttes megalakításának ötlete Kőszegi Richárdtól származott, ő egy év eleji iskolabálon vetette fel tervét régi iskolatársának, Tóth Krisztiánnak. Ennek eredménye az lett, h tavasszal néhányszor együtt gyakoroltak előbbi szobájában. Ezután késő őszig nem történt érdemi előrelépés, keresték a lehetséges embereket maguk mellé. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudtak hol próbálni. Erre jelentett megoldást a soproni GYIK felhívása, amelyben egy termet adnának ki zenekari próbálás céljából. Ekkor felgyorsultak a dolgok: Krisztián felkérte Rádler Eriket, egykori középiskolai osztálytársát, hogy legyen dobosa a zenekarnak. Meg is egyeztek ebben. Ezekben az időkben még több emberről volt szó, hogy beszállnának, de ezekből nem lett semmi se végül.

2006

A GYIK próbahelyének megnyitása csúszott, így a zenekar első próbája is. Ez végül 2006. április 15-én következett be. A következő hónapok alatt folyamatosan készítették és gyakorolták a saját számaikat. Kiegészítésképpen megtanultak néhány feldolgozást is. Így augusztusra kialakult egy kb. háromnegyed órás repertoár, amellyel sikeresen túl vannak már a zenekar első fellépésén, ami a soproni GYIK-ban volt 2006. augusztus 11-én, egy Nyáresti rockparty keretében. Ebben az évben háromszor váltott a zenekar próbahelyet. A végső, és legbiztosabb megoldásnak Erik szobája bizonyult. Eközben kerestek egy szólógitárost, de nem jártak sikerrel.

2007

Az év elején már a csapat tulajdonában volt egy keverő-erősítő és 2 hangfal is, így végre rendesen hallható ének mellett próbálhatnak. Március elején részt vettek az időpontban kissé megcsúszott helyi tehetségkutató rendezvényen, a Soprockon. Utólag talán egy kicsit korai volt ez a megmérettetés a zenekar számára. Annál is inkább, mert június elején 2 taggal is bővült a banda, beszállt Adorján Balázs és Vasas Richárd is. Ez azt jelenti, hogy jelentősen kibővültek az együttes lehetőségei. Nem váratott soká az első fellépés ebben a formációban: július 11-én a Hangárban egy Nosztalgia buli keretében letudták első igazán hangulatos, és jól sikerült bulijukat, ezt a nyáron még két másik követte.

2008

A január eléggé mozgalmasra sikerült: a zenekar ismételten Sopronba költözött vissza egy újonnan épített garázsba, majd 2 koncert következett. A következő időszak a bizonytalanságról szólt leginkább: először új énekes keresésébe fogtak, majd feloszlásról egyeztek meg. Aztán mégse. Közben megkezdődött 3 saját szám felvétele a garázsban, saját cuccokkal. Az ősz a felállás kialakításával telt: Tóth Krisztián és Vasas Richárd különböző okokból hagyták el a fedélzetet. Krisz helyére érkezett szinte azonnal Varga István (Gorgar). Az év végén megjelent egy 3 számos EP, Este van címmel, amely a nyáron felvett számokat tartalmazza. Közben az új formáció elkezdett felkészülni a 2009-es Soprockra.

2009

Januárban túlestek a 2. Soprockukon is. Ez se sikerült a legfényesebben számukra: a "kedves" zsűri ott ütötte őket, ahol csak érte, nem minden szempontból jogosan. De hát ez a Soprock, protekcióval meg nem nagyon rendelkeztek... Ezek után, de nem ezek miatt, Erik elhagyta a zenekart, így dobos nélkül (is) maradtak. Őszre elkészült újabb 3 felvétel. Ezeken kívül más jelentősebb esemény nem történt, a bizonytalanság volt a jellemző az évben.

2010

Az akkori szolgáltató fizetőssé válása miatt úgy döntöttek, hogy azon a címen megszűnik a zenekari weboldal elérése. Adorján Balázs jóvoltából viszont nyártól újra elérhetővé válhatott, egy új címen. Eközben megkezdődött 3 újabb szám felvétele a saját kis stúdiójukban. Augusztusban Ricsi és Balázs úgy döntöttek, ismét megpróbálkoznak egy tagkereséssel. Ez nehézkesen alakult az év hátralévő részében, eredménye az, hogy decemberben csatlakozott a zenekarhoz a dobok mögé Szöllősi Gábor.

2011

Év elején csatlakozott a basszusgitáros posztra Kiss-Vámosi István. Így ismételten négytagú lett a zenekar, és gőzerővel próbálta a meglévő számokat, hogy mielőbb felléphessenek. Emellett egy új szám is készült, Magyar találmány címmel. Sajnos azonban, mielőtt a koncertezés megvalósulhatott volna, ismételten vége lett az álmoknak. Szöllősi Gábor az összel magán jellegű problémái miatt hazaköltözött és távozott a zenekarból. Így ismét dobos nélkül maradtak, és az újabb tagkeresés nem járt sikerrel. Később, Kiss-Vámosi István is távozott, mivel nem próbált a zenekar.

2014

Az utóbbi években csönd honolt a zenekar táján. Érthetően némi fásultsággal, elkeseredettséggel keveredve a taghiány miatt. De, időről időre felmerült a nagylemez befejezésének szándéka, ami 2014-ben vált kézenfoghatóvá, hiszen a megmaradt duó elkezdte felvenni a hátralévő számokat, illetve az eddigiek közül több kiegészült Szöllősi Gábor felvett dobtémáival.

2015

Folytatódott a lemez felvétele, már a végső simításokkal elsősorban. Így, hosszú idő után április 18-án megjelent a zenekar kiadásában első nagylemezük, amelyet egyik számukról neveztek el, "Lezárni a múltat."